Onze infrastructuur

 

Uw server 100% veilig dankzij onze
optimale datacenter infrastructuur

Veilige en redundante klasse A datacentra

Wij beheren onze eigen netwerkinfrastructuur. Alle cruciale onderdelen
zijn dubbel uitgevoerd of zijn we in het bezit van reserve onderdelen.
Loopt er toch iets mis, dan neemt het redundant onderdeel feilloos over
of vervangen we in heel korte termijn het onderdeel uit onze eigen stock.

Gegarandeerde en redundante stroomvoorziening

Uw server wordt aangesloten op 2 volledig gescheiden stroomcircuits waardoor u van een redundante stroomvoorziening geniet. Indien dus één stroomvoorziening uitvalt, dan beschikt u nog over de reserve stroomvoorziening. Elk circuit is bovendien voorzien van een UPS (backup batterijen) en generatoren. Op regelmatige tijdstippen test colocation.be deze systemen zodat ze paraat staan mocht er zich een stroomonderbreking voordoen. Hierdoor geniet u van een gegarandeerde stroomvoorziening zonder enige 1 milliseconde downtime.

Efficiënte en actieve klimaatregeling

Onze redundante airco-installaties staan in verschillende delen van onze datacentra opgesteld. Door zoveel mogelijk de koude en warme luchtstromen te scheiden creëren we een efficiënte koeling volgens het “hot/cold aisle containment” principe. Op deze manier wordt de koude lucht rechtstreeks naar uw servers geleid.

Uitstekende brand- en waterbeveiliging

Overal in het datacenter staan rookdetectoren opgesteld. Zodra er brand of rook wordt gedetecteerd start de alarmprocedure op. Vervolgens wordt automatisch een FM200 gas verspreid. Dit is een speciaal gas dat zuurstof uit de lucht haalt en ervoor zorgt dat de temperatuur daalt. Dit gas is echter ongevaarlijk voor mensen. Daarnaast is er een streng verbod om brandbaar materiaal in onze datacentra te bewaren. Op regelmatige basis voeren Easyhost medewerkers controles uit. Bijkomend beschikken we over feilloose waterlek detectie systemen.

Fysieke beveiliging en toegangscontrole

Veiligheid is onze topprioriteit. Enkel geautoriseerde personen hebben toegang tot de colocation.be datacentra. De toegang gebeurt via een badgesysteem en elke fysieke aanwezigheid wordt geregistreerd en opgenomen via camerabeveiliging.

Cisco & Juniper Powered Netwerk infrastructuur

Het volledige netwerk van colocation.be werd uitgetekend in samenwerking met gecertificeerde Cisco & Juniper engineers. Dit is uw garantie op een uiterst kwalitatief netwerk. Onze prestaties werden dan ook beloond met het Cisco empowered network certificaat.

Netwerk connectiviteit met ongekende snelle verbindigen

Ons netwerk is verbonden met meerdere providers. Alle backbone verbindingen zijn volledig redundant uitgevoerd waardoor ons netwerk optimaal bestand is tegen onderbrekingen. Het internetverkeer naar uw servers zal steeds de snelste weg kiezen. Wij zijn tevens rechtstreeks verbonden met de BNIX (Belgian National Internet Exchange). Dit is uw garantie op supersnelle en optimale connecties.

Supersnelle verbindingen doorheen België, Europa en de rest van de wereld.

Elke server krijgt minimaal een beschikbare bandbreedte van 100 Mbit/seconde. We houden ook echter rekening met het gebruikte dataverkeer zodat u probleemloos kan bursten naar 100 mBit. De snelheid is dus op elk moment en in elke situatie gegarandeerd.

 

Configureer hier uw colocation

€0
/maand
+ €0 setupprijs